Tuzla: Zajedno za bolji svijet!

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koja je u Bosni i Hercegovini započela davne 2009. godine, ove godine uspješno se realizira i u Tuzli. Velikom broju volontera priključili su se i volonteri Katoličkog školskog centra sv. Franjo koji su u petak, 27. rujna zajedno s učenicama Behram – begove medrese i profesorima uređivale školsko dvorište. 

Vrijedne volonterke sudjelovale su u bojanju školskog igrališta, izrađivanju i postavljanju cvjetne oaze u dvorištu škole. Cilj akcije u Tuzli koja projekt 72 sata bez kompromisa podržava od samog početka realiziranja u Bosni i Hercegovini je stvaranje ljepšeg i ugodnijeg okruženja za djecu i osoblje škole, osobito razvijanje ekološke svijesti, te poticanje osjećaja zajedništva i radosti unutar škole.

Danas projekt 72 sata bez kompromisa u Tuzli obogatit će i sudjelovanje volontera u radu kluba Zmajevo srce, kafiću koji zapošljava osobe s Down sindromom i drugim vrstama invaliditeta, te čišćenju i bojanju spomenika na groblju sestara Kćeri Božje Ljubavi.

Dok iščekujemo vijesti iz Tuzle s iskustvima volontera ali i djelatnika kafića Zmajevo srce, podsjećamo da je projekt 72 sata bez kompromisa započeo davne 1995. godine u Njemačkoj, a cilj projekta je animiranje mladih na volontersko djelovanje, te promocija solidarnosti, zajedništva, kreativnosti. Mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme, talente i sposobnosti na raspolaganje potrebitima kroz konkretne volonterske akcije kao što su duhovne, ekološke, humanitarne, karitativne, kreativne i zabavne.

Ove godine, akcija u Bosni i Hercegovini okupila je 1 000 volontera iz cijele BiH, koji će tijekom tri dana akcije uspješno realizirati 60 mini volonterskih akcija.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa