Entuzijazam mladih obilježio drugi dan akcije ’72 sata bez kompromisa’ u Banja Luci

Drugi dan volonterske akcije “72 sata bez kompromisa” u Banja Luci donosi novi val entuzijazma među mladima koji su se okupili kako bi pomogli zajednici. Smješteni u povijesnom i kulturnom okruženju Samostana Marija Zvijezda, mladi volonteri iz Sarajeva, Kiseljaka, Travnika, Usore i Banja Luke sudjeluju u raznovrsnim aktivnostima koje pomažu održavanju ovog važnog duhovnog i kulturnog mjesta.

U petak, 27. rujna, prvog dana volontiranja mladi su imali priliku istražiti grad i upoznati se sa kulturom i povijesti Banja Luke, posjetivši  Hram Hrista Spasitelja, Grkokatoličku crkvu, Katedralu Svetog Bonaventure i KŠC “Ivan Merz” Banja Luka.

Drugi dan volonterske akcije mladi provode u Samostanu Marija Zvijezda te pomažu u pripremi galerijskog prostora, a posebno su angažirani na arhiviranju i razvrstavanju vrijednih knjiga u samostanskoj biblioteci, gdje imaju priliku raditi s rijetkim i povijesno važnim književnim djelima. Ovaj zadatak ne samo da doprinosi očuvanju kulturne baštine, već mladima pruža jedinstvenu priliku da se bliže upoznaju s poviješću i nasljeđem ovog područja. Kroz zajednički rad i interakciju, stvaraju nova prijateljstva, šire svoja znanja i razvijaju osjećaj zajedništva i odgovornosti prema društvu.

Zahvaljujemo Samostanu Marija Zvijezda na prijavi projekta i toplom gostoprimstvu prema mladim volonterima.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa