Zenica: Kreativnost na djelu

Ovoga vikenda, pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI, održava se volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ove godine, akcija se odvija i u Zenici, u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Pavao, gdje su se okupili volonteri s ciljem unapređenja lokalne zajednice.

Skoro 20 volontera, zajedno s koordinatorima Daliborom Ilićem i s. Piom Jurić, započeli su aktivnosti već 27. rujna, marljivo uređujući školski prostor i igralište u neposrednoj blizini. Ova inicijativa okuplja ljude svih dobnih skupina koji žele dati svoj doprinos zaštiti okoliša i unapređenju kvalitete života u zajednici.

Ekološka i likovna akcija uključivala je kreativno ukrašavanje dječjeg igrališta crtežima namijenjenim učenicima osnovne škole. Uz to, volonteri su se posvetili i uređenju prostora za školskog psa, koji je poznat kao čuvar škole i omiljen među učenicima.

Tijekom ove beskompromisne akcije, vrijedni volonteri su se uhvatili u koštac s različitim zadacima: čistili su park od smeća, okopavali cvjetnjak, uklanjali korov, a čak su izrađivali kutije za kompost kako bi promicali ekološku svijest. Ova akcija ne samo da pomaže u stvaranju ljepšeg okruženja, već i potiče zajedništvo i suradnju među članovima zajednice.

Osim fizičkog rada, volonteri su imali priliku sudjelovati u radionicama o očuvanju prirode i važnosti volonterizma, čime su dodatno obogatili svoje znanje i iskustvo. Očekuje se da će rezultati njihovog truda biti vidljivi dugo nakon završetka akcije, stvarajući inspiraciju za buduće generacije volontera.

Ova volonterska akcija nije samo prilika za fizički rad, već i za stvaranje trajnih prijateljstava i jačanje zajednice. Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže i doprinesu akciji, jer svaka ruka pomaže u izgradnji ljepše i održivije budućnosti.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa