Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u Briješću

Tijekom volonterske akcije “72 sata bez kompromisa”, u župi Briješće su realizirana dva značajna projekta: uređenje i ograđivanje župnoga groblja, te obnova crkvenih klupa. Ove aktivnosti okupile su 12 župljana, koji su pokazali izvanrednu volju i angažman. U subotu, 28. rujna, mladi su u jutarnjim satima započeli sa akcijom čiščenja i ograđivanja groblja,  s ponosom se može reći da je postignuto mnogo i da će rezultati rada imati dugoročnu korist za zajednicu.

S obzirom na obim posla, dio posla je započeo još u prošlu subotu i nastavljalo se parcijalno svaki dan nakon poslovnih ili školskih obaveza. S tim u vezi može se reći da je ova akcija traja ne 72 već 172 sata. Ova neprestana predanost volontera svjedoči o njihovoj želji da doprinesu zajednici i pokazuje koliko su posvećeni svom radu.

Osim što su radili na projektima, volonteri su imali priliku bolje upoznati jedni druge i povezati se kroz zajedničke aktivnosti, što je dodatno ojačalo duh zajedništva u župi. Njihova energija i entuzijazam inspirirali su i ostale članove zajednice, koji su ih bodrili i dolazili pomoći.

Ova akcija ne samo da je doprinijela obnovi zajednice, već je i stvorila osjećaj zajedništva među volonterima, pokazujući koliko je važno raditi zajedno za bolje sutra. Svaki mali doprinos čini razliku, a zajednički rad omogućava stvaranje trajnijih promjena koje će koristiti generacijama koje dolaze.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa