Najmlađi volonteri u Sarajevu: Bog nas je stvorio da pomažemo

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. među volonterima iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Njemačke pridružila se i skupina najmlađih volonterki iz Sarajeva, Lena Miketek (8) i preslatke sestre Klara (4) i Petra Drežnjak (2).

Svojim osmijehom, iskrenošću i spontanošću oduševili su sve nazočne volontere, donoseći posebnu čar svim akcijama koje su posjetili. S velikim oduševljenjem promatrali su starije volontere dok poklanjaju svoje vrijeme i talente potrebnima.

S Lenom smo razgovarali o važnosti volonterskog djelovanja i razlozima zbog kojih je dobro volontirati. Lena je odlučila napisati pismo o tome koliko je važno pomagati drugima, koje vam prenosimo u nastavku.

Uživajte u ovim preslatkim, iskrenim i vrlo emotivnim rečenicama:

Ćao, ja sam Lena Miketek.
Imam osam godina i volim pomagati, zato što je lijepo vidjeti osmijeh na drugim licima. Pomažem prijateljima, obitelji i svima kojima je pomoć potrebna. Pomaganjem dobiješ pohvalu od Boga i drugih ljudi. Jednostavno je lijepo čuti riječ hvala, ali ako ti treba pomoć, slobodno upitaj nekoga.

Tko ne zna, dobro se dobrim vraća!

Bog nas je stvorio da pomažemo.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa