Tražim Te! I’m looking for you!

vjeraBože, ti si moj Bog! Od jutra ja te žudim;
moja duša žeđa za tobom (Ps 63,2)

Dragi prijatelji riječi,
Naš život je šaren poput palete boja. On nam pruža radost, veselje, tugu i nevolju, donosi nam čežnju i bol, nadu, razočarenja, osamljenosti i ispunjenje. Sve ove osjećaje možemo ponovo pronaći u molitvenom blagu Starog Zavjeta, Psalmima. Jedan Psalm je „zgusnuto i koncentrirano iskustvo“ koje ljudi već 3000 neprekidno pjevaju, nadaju se, plaču, uzvikuju i mole.

U 2017.toj godini vas pozivamo da riječi Psalama nosite na svom životnom putu i tako se uvrstite u dugu tradiciju molitve. Svaki Psalam je ugrađen u jedan duži, i treba ih čitati i moliti kao jednu cjelinu.

Zamislite dijete koje je u gužvi izgubilo majku. Ono će početi dozivati i tražiti svoju mamu. Tako je i s našom dušom koja je poput malog djeteta. Ona je uvijek u potrazi za svojim Stvoriteljem i treba Njegovu blizinu. Naša duša želja za Bogom. Iz dana u dan, ona mora piti Božje „vode života“ (Joh 4,10). Ova voda otiče u trenucima kada smo sasvim pribrani – za neki zadatak, za neku osobu, za Boga u molitvi, za nas same u trenucima mira ili opuštanja. U takvim trenucima, naša duša, čini se, dotakne Boga za kojim čezne. Ona pije „vodu života“ i nalazi mir. No, ubrzo ponovo osjeća žeđ i čežnju… To se isto dešava ljudima s horizontom. Uvijek je tu, vidimo ga. Ali kad mu se približavamo, on nam izmiče, iznova se postavlja.

Dragi prijatelji riječi, „tražim Te!“. Unesite ove riječu u svoju svakodnevicu. Nastojmo u trenucima koji nas svakodnevno zaokupljaju biti potpuno pribrani. Ako tako živimo, mi smo nadomak dodira koji nam je uvijek blizu i koji naša duša traži. Uzmimo svako veče nekoliko minuta kako bismo ove trenutke sakupili poput visera. Naša duša će nas nagraditi mirom. Tražim te! – I’m looking for you!

für das OnWordTeam                
Meinolf Wacker