Kako napisati projekt za program Erasmus +?

Erasmus 1Proteklog tjedna u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održan je trening na temu „Pisanje Europskih projekata u okviru programa Erasmus+“ koju su vodili Daniele Bombardi i Roberta Del Prete, predstavnici Caritasa Italiane.
Na dvodnevnom treningu na kojem su sudjelovali djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Caritasa Bosne i Hercegovine, predstavnici organizacije Youth for peace te djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije predstavljena su pravila EU projekata, te aplikacija na koju svaka od nazočnih grupa može prijaviti projekt.

Tijekom treninga, sudionici su imali priliku kroz teoriju i praktični rad definirati problem i aktivnosti projekta, te podijeljeni u skupine osmisliti prijedlog projekta za organizaciju iz koje dolaze kako bi s istim aplicirali na otvoreni natječaj u okviru programa Erasmus +.

Drugi dan treninga posvećen je financijskim pravilima prilikom pisanja projekta, nakon čega su sudionici kreirali budžet na osnovu aktivnosti projekta kojeg su osmislili tijekom treninga. Na kraju treninga sve skupine prezentirale su zadatke koje će uraditi do kraja otvorenog poziva za apliciranje na natječaj programa Erasmus+ te iskoristili vrijeme za dodatna pitanja za program i realizaciju projekata.

Josip Milanović

Erasmus 2