Kateheza za mlade u Gromiljaku: Želim biti sretan

Mladi Gromiljak 1U sklopu priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se ove godine održati u gradu Vukovaru 29. i 30 travnja, pod geslom „Krist, nada naša“, u Kući Navještenja na Gromiljaku u nedjelju, 5.ožujka 2017.god. s. Marina Perić održala je katehezu za mlade župe Gromiljak.

Animatori PMI susret su započeli prigodnom molitvom nakon koje je svatko od sudionika rekao što je za njega sreća i što ga čini sretnim. Mnogi su istakli važnost obitelji koja ih čini sretnima, Kristove prisutnosti u njihovim životima te vjere u Njega. Za njih je sreća imati dobre prijatelje, bit uspješan, nasljedovati Krista čineći djela ljubavi i pomagati onima koji su u potrebi te tako svjedočiti pripadnost Kristu i Crkvi.

Nakon uvodnog djela s. Marina je mlade pozvala da njeguju sreću tako što će u svakom danu pronaći nešto što ih raduje te ih potakla da budu zadovoljni sa sobom i njeguju zahvalnost prema Bogu zbog onoga što im daruje. “Sretan čovjek dijeli svoju sreću s drugima, zadovoljan je sobom i onim što ima, pozitivan je i vjeruje da svaki problem ima rješenje te nastoji pronaći nešto dobro i u najtežim situacijama” – istakla je s. Marina.

Mladi Gromiljak 3

Citirajući poslanicu Gal 6, 7b “Što tko sije to će i žeti” potakla je mlade da razmisle o načinu djelovanja u svakodnevici rekavši: “Svako dobro djelo koje posijete zasigurno će vam se vratiti, ali i svako zlodjelo, stoga treba paziti kako djelovati, što sijati, jer to će nam odrediti što ćemo kasnije požeti.” -rekla je s. Marina.

Nakon kratkog predavanja animatori PMI ( Željo Garić, Monika Prskalo, Andrea Ivanić i Sara Udovčić) su vodili radionice u kojima su s mladima razmišljali o sreći, o kršćanskim vrijednostima kao stilu života te izgradnji vukovarskog vodotornja koji je simbol ranjenosti i nade, ali i borbe za sreću unatoč besmislu i teškoćama života.

Za kraj samoga susreta animatori su, kao molitveno-meditativni završetak, pripremili citate za mlade koji govore o sreći te otpjevali pjesmu “Danas smo sretni, danas smo sretni mi”.

S. Marina Perić

Mladi Gromiljak 2