Uspješno održana radionica za osmaše KŠC-a u Zenici

Klik za zdravlje Zenica 2U ponedjeljak, 20. ožujka u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Pavao u Zenici, uspješno je održana prva radionica za učenike osmih razreda u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na samom početku sve nazočne učenike, njih 60 pozdravio je Josip Milanović, koordinator projekta koji je predstavio rad i aktivnosti Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ koji već treću godinu realizira projekt, nakon čega je Antonio Topalović, vršnjački edukator s mladima razgovarao na temu Slobodno vrijeme.

Klik za zdravlje Zenica 1Tijekom dva školska sata, učenici Osnovne škole KŠC-a iz Zenice razgovarali su o važnosti i značaju kvalitetnog korištenja slobodnog vremena, stvarima koje kradu vrijeme i stvaraju ovisnosti. Za vrijeme radionice, kroz zanimljive scenske prikaze koje su sami osmislili, učenici su jedni drugima predstavili prednosti konstruktivnog provođenja slobodnog vremena, naglasivši kako je slobodno vrijeme važno za svakoga od nas, kako bi svatko od nas svoj život učinio ljepšim, zanimljivijim i ugodnijim. Slobodno vrijeme je važna sastavnica života svakoga od nas te u njemu ostvarujemo svoje potencijale i izražavamo kreativnost.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ovom prilikom zahvaljuje se don Ivanu Lovriću, ravnatelju Katoličkog školskog centra sv. Pavao iz Zenice na suradnji i otvorenosti te gđi. Marijani Milinović, pedagoginji Osnovne škole na susretljivosti.

Antonio Topalović