Uspješno održan prvi susret s roditeljima u sklopu projekta Klik za zdravlje

Roditelji GimnazijaNakon uspješne radionice s učenicima Osnovne škole Katoličkog školskog centra sv. Pavao iz Zenici, u ponedjeljak, 20. ožujka održane su i prve dvije radionice za roditelje učenika osnovne i srednje škole Katoličkog školskog centra sv. Pavao koji sudjeluju na projektu Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

U popodnevnim satima održana je radionica za roditelje gimnazijalaca koji su prošli tjedan sudjelovali na prvoj radionici s temom „Slobodno vrijeme“. Oko 20 roditelja koji su se okupili na samome početku pozdravio je Josip Milanović, koordinator projekta koji je nazočnim roditeljima predstavio rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koji realizira ovaj projekt, te ideju kako je nastao projekt.

Nakon predstavljanja projekta, nazočnim roditeljima kroz fotografije predstavljen je ljetni Offline kamp koji će se kao završna faza projekta, ove godine održati u razdoblju od 5. do 9. srpnja u župi sv. Ane u Radunicama, kod Žepča.

Ljetni Offline kamp kao i ranijih godina okupit će 50 mladih iz devet škola koji sudjeluju u projektu, gdje će kroz duhovni, zabavni i kreativni sadržaj radi na uspostavljanju bolje komunikacije jedni s drugima, te razvijanju socijalnog odnosa s vršnjacima.

Da je riječ o korisnom projektu za što zdraviji i uspješniji rast i razvoj mlade osobe, složili su se i roditelji gimnazijalaca naglasivši da je projekt Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, projekt hvale vrijedan kojem treba dati više prostora u javnosti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ zahvaljuje se Upravi Katoličkog školskog centra sv. Pavao iz Zenice, te roditeljima na otvorenosti i suradnji.

Josip Milanović