Zenica: Projekt bitan za što kvalitetniji odgoj i obrazovanje mladih

Roditelji Osnovna skolaU ponedjeljak, 20. ožujka nakon uspješno održane prve radionice za učenike osmih razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra sv. Pavao iz Zenice, te roditelja gimnazijalaca istoimene škole, uspješno je održan i susret za roditelje učenika osnovne škole KŠC-a iz Zenice u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Susret je započeo pozdravnim riječima Josipa Milanovića, koordinatora projekta koji je nazočne roditelje, njih 30 pozdravio i poželio im dobrodošlicu, te iskazao zahvalnost da zajedničkoj suradnji za što bogatiji i kvalitetniji odgoj i obrazovanje mladih s kojima Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ surađuje.

Nakon predstavljanja povijesti rada i djelovanja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u posljednjih deset godina, nazočnim roditeljima kroz fotografije predstavljen je i ljetni kamp za mlade koji sudjeluju u projektu pod nazivom Offline kamp na kojem će 50 mladih bez mobitela i interneta sudjelovati u bogatom i kreativnom programu.

Susret nakon predstavljanja programa kampa i tehničkih informacija, roditelji su iskoristili priliku kako bi postavili nekoliko pitanja, te naglasili kako im je drago da Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ kroz svoj program, aktivno radi i na prevenciji moderne ovisnosti kod mladih o kojoj se danas rijetko gdje može pročitati ili čuti.

Josip Milanović