Edukativne i kreativne radionice u sklopu projekta Mali putokazi u život

Putokazi EgipatU subotu 25. ožujka, vršnjački edukatori projekta „Mali putokazi u život“ posjetili su Stadlerov dječji dom Egipat u Sarajevu i Dječji dom u Tuzli gdje su održali različite kreativne i edukativne radionice za mlade.

Tijekom radionice, djeca iz Stadlerovog dječjeg doma Egipat imali su priliku pogledati dva edukativna kratkometražna filma s porukom o potrebi pomaganja drugima, te kako se dobrota uvijek vrati dobrim. Mladi su također pogledati i film o školi te razgovarali o pitanjima o njezinoj važnosti, a potom su se zabavili kroz zanimljive igrice.

Za razliku od djece iz dječjeg doma Egipat, u dječjem domu Tuzla, djeca su sudjelovala u radionici o kontinentima, te se tako kroz igru upoznali s karakteristikama kontinenata i o životinjama koje žive u Australiji, Aziji i Africi. Kroz sudjelovanje u ovom sadržaju, djeca su pokazala veliko znanje o kontinentima.

Podsjećanja radi, Mali putokazi u život je projekt koji se realizira već 6 godina i koji ima za cilj socijalizaciju i edukaciju djece bez roditeljskog staranja kroz različita druženja i edukativne radionice, dok se projekt završava petodnevnim kampom na kojem sudjeluju djeca iz različitih dječjih domova bez roditeljskog staranja.

Nadežda Mojsilović