Prva radionica u sklopu projekta “INSIDE!” uspješno održana u Travniku

INSIDE prva radionica 2U srijedu, 29. ožujka, u prostorijama Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ održana je prva radionica u sklopu projekta „INSIDE!“ gdje je nazočne učenike na samom početku pozdravila Gorana Lovrić, koordinatorica projekta.

Radionica na teme „Zapošljavanje mladih“ i „Reciklaža“ koje je vodio Strahinja Savić, vršnjački edukator okupila je 30 učenika Srednje škole koji su kroz interaktivnu radionicu došli do osnovnih zaključaka o tome kako privući poslodavce da prilikom apliciranja za posao oni budu najbolji kandidat, što je to što je danas konkurentno na tržištu rada i sl.

INSIDE prva radionica 1Tijekom radionice, učenici KŠC-a iz Travnika zaključili su kako konstantno trebaju raditi na sebi, te tako obogatili svoj životopis, stekli nova iskustva i kreirali bolju budućnost. Također, sudionicima radionice predstavljen je i proces reciklaže, gdje se razgovaralo o važnosti podizanja svijest kod mladih o ovoj tematici, te kako svatko od nas može dati svoj doprinos kada je u pitanju ponosno iskorištavanje prirodnih resursa. 

Podsjećanja radi, kroz projekt „INSIDE!“ mladi će na radionicama imati priliku upoznati se s temama kao što su interkulturalni dijalog, zapošljavanje mladih, reciklaža, ponovno iskorištavanje napuštenih prostora, životna sredina te aktivno građanstvo. Osnovni cilj projekta je stvoriti posebne vještine kod mladih pri pronalasku i stvaranju prilika za posao, promovirati aktivizam kod mladih, razmjena međunarodnih iskustava te povećati osjećaj odgovornosti prema okolišu kod mladih u zajednicama odakle dolaze.

Projekt „INSIDE!“ tijekom dvije godine trajanja projekta okupit će mlade iz Bosne i Hercegovine, Albanije, a projekt je podržan od strane Europske Unije kroz program Erasmus+.

INSIDE prva radionica 3Strahinja Savić