Emaus: Uskrsna duhovna obnova

poster digitalno 1I ove akademske godine Udruga katoličkih studenata Emaus u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizira uskrsnu duhovnu obnovu za sve studente grada Sarajeva.

Duhovna obnova pod nazivom Dopusti Mu da te iscijeli održat će se 6. travnja ove godine u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa s početkom u 17:30 sati. Predvoditelj je fra Velimir Bavrka koji će zasigurno nastaviti tradiciju lijepih duhovnih nagovora koje su ranijih godina imali razni svećenici.

Nakon duhovnog nagovora uslijedit će mogućnost za svetu ispovijed gdje će studenti, a i ostali vjernici, imati priliku kod velikog broja svećenika ispovjediti svoje grijehe te tako čiste duše dočekati veliki tjedan i najveći kršćanski blagdan Uskrsnuća Gospodnjega. U 18:30 započet će slavljenje sv. mise koju će predvoditi voditelj duhovne obnove fra Velimir Bavkra, a koju će svojim pjevanjem uveličati bend Emaus.

Kako program duhovne obnove ne bi bila završen mislim blagoslovom nakon Mise, članovi Udruge katoličkih studenata Emausa pripremili su bogat program. Naime, članovi Emausa: Katarina Alilović, Tomislav Barišić, Deana Relatić, Mateo Bunjevac, Žana Matić-Gavran, Jelena Zovko, Ivana Jurkić, Žaklina Brnadić i Ante Kelavić pod vodstvom Nikole Nikolića izvesti će predstavu Što bi bilo kad (ne) bi Boga bilo? koju je napisala studentica medicine Jelena Jukić. Radnja predstave se odvija u današnjim obiteljima koje u vremenu ovisnosti tehnologija i manjka komunikacije nemaju mjesta za Boga u svojoj obitelji.

Također svojim nastupom program će obogatiti i muški vokalni ansambl Servikon koji će izvesti nekoliko pjesama.
Nakon završetku programa, za sve goste organizirano je druženje u kućnom baru bogoslovije.

Nikola Nikolić