Frama Fojnica: Poseban susret s vršnjačkim edukatorima projekta „Koračajmo zajedno“

IMG 4145Dana, 7. travnja 2017. godine, u prostorijama franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici, susret Frame i Udruženja mladih La Verna zaista je bio poseban. Razlog zajedničkog okupljanja je bio dolazak vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno, Haruna Pajića i Duške Kovačević. Riječ je o međureligijskom projektu koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Teme predavanja bile su vjere s kojima se mi svakodnevno susrećemo, a o kojima malo toga znamo. Prezentacija i predavanje se odnosilo na prakticiranje islama i pravoslavlja u Bosni i Hercegovini. Kroz razgovor i mnoštvo pitanja saznali smo mnogo toga o vjerama i njihovim blagdanima. Susret je bio jako poučan te potreban nama mladima. Vrlo je važno da mi mladi koji živimo u Bosni i Hercegovini upoznajemo jedni druge jer to je jedini pravi način kako drugoga najbolje shvatiti i voljeti. 

Frama FojnicaPo završetku predavanja, vršnjački edukatori su imali priliku posjetiti crkvu, muzej i knjižnicu franjevačkog samostana Duha Svetoga, s čijim iznimnim vrijednostima ih je upoznao fra Mario Katušić, duhovni asistent Franjevačke mladeži u Fojnici.

Obilazak Frama FojnicaValentina Tuka