Iuvenes Fructus: Mladi upoznati s morfologijom voćki i razvojnim fazama biljke

Iuvenes Fructus radionica 1U subotu 08. travnja u Kornici je održano prvo predavanje na temu Morfologija voćki, za polaznike iz Orašja i Novog Sela-Balegovca. Ovaj put predavanje je održala profesorica Gorana Blažanović, i prisutne upoznala s morfologijom voćki i razvojnim fazama biljke. Teoretski dio upotpunila je i zanimljivim video prikazima, kako bi polaznicima lakše približila mnoštvo informacija iz ove teme predavanja.

Iuvenes Fructus radionica 2Raspored edukacije ispoštovan je i u ovom terminu edukacije, te je praktični dio započeo posjetom voćnjaku u 13 sati. Agronom Jozo Miletić polaznicima je u voćnjaku praktično prikazao sve ono o čemu su sudionici projekta slušali u teorijskom dijelu edukacije. Sudionici iz Orašja i Novog Sela- Balegovac imali su priliku upoznati se s razlikama u cvatu različitih sorti jabuka, različitim razvojnim fazama, te zamkama za insekte koji mogu ometati pravilan razvoj voćki. 

Nakon obilaska farme, druženje smo završili u 16 h okupljanjem u Hrvatskom kulturnom sportskom društvu Kornica, uz dogovor za sljedeći susret koji će se održati 29. travnja.

Iuvenes Fructus radionica 3Monika Malbašić