Uskršnje/Vaskršnje druženje mladih u NCM-u

Turnir u tucanju jaja Koracajmo zajedno 5U utorak 18. travnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. nakon Uskršnje pauze, vršnjački edukatori na projektu Koračajmo zajedno, te članovi Udruge katoličkih studenata Emaus, zajedno s prijateljima NCM-a Ivan Pavao II. okupili su na prvom druženju i izboru najtvrđe pisanice.

Tradicija stara stoljećima u izboru najtvrđih jaja, u Sarajevu je okupila mlade pravoslavce i katolike koje su vrijeme iskoristili da jedni drugima čestitaju Uskršnje/Vaskršnje blagdane, razgovaraju o običajima obilježavanja ovog blagdana ali i poklone jedni drugima oslikana jaja.

Turnir u tucanju jaja Koracajmo zajedno 3Kroz susret koji je imao za cilj njegovati, sačuvati i obogatiti proslavu najvećeg kršćanskog blagdana, mladi su pokazali kako se bogatstvo svake osobe krije u poštivanju i njegovanju drugih i drugačijih. 

Nakon održanog natjecanja u tucanju jaja na kojem je pobijedila Minja Todorović, djelatnica Centra za mlade Ivan Pavao II., mladi su druženje nastavili uz pjesmu i smijeh naglasivši kako će ovu aktivnosti ponoviti i sljedećih godina.

Turnir u tucanju jaja Koracajmo zajedno 4

Turnir u tucanju jaja Koracajmo zajedno 1