Uspješno održana radionica u sklopu projekta INSIDE!

INSIDE TUZLA print screen 5U srijedu, 26. travnja, u prostorijama Katoličkog školskog centra „sv. Franjo“ u Tuzli uspješno je održana još jedna radionica u sklopu projekta INSIDE! koju je održao vršnjački edukator projekta, Stefan Terzić.

Na samome početku radionice, nazočne učenike, njih 40 pozdravio je vršnjački edukator koji je predstavio rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., ali i upoznao mlade s idejom nastajanja projekta koji se realizira u Italiji i Albaniji.
Kroz interaktivnu radionicu mladi su tijekom dva školska sata imali priliku slušati o temama značajnim za reciklažu, o ponovnom korištenju napuštenih prostorija, te kako ohrabriti i motivirati mlade da budu što aktivniji građani u svojim lokalnim zajednicama kako bi radili na promociji ekologije.

INSIDE TUZLA print screen 6Projekt INSIDE! nudi priliku mladima da se kroz radionice upoznaju s temama kao što su interkulturalni dijalog, zapošljavanje mladih, reciklaža, ponovno iskorištavanje napuštenih prostora, životna sredina te aktivno građanstvo. Osnovni cilj projekta je stvoriti posebne vještine kod mladih pri pronalasku i stvaranju prilika za posao, promovirati aktivizam kod mladih, razmjena međunarodnih iskustava te povećati osjećaj odgovornosti prema okolišu kod mladih u zajednicama odakle dolaze.

Projekt „INSIDE!“ tijekom dvije godine trajanja projekta okupit će mlade iz Bosne i Hercegovine, Albanije, a projekt je podržan od strane Europske Unije kroz program Erasmus+.

G.Lovrić