Sve je spremno za treći festival duhovne glazbe Marijafest BiH

Marijafest CoverU dvorani Renovabis u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u subotu, 6. svibnja bit će upriličen treći po redu festival duhovne glazbe Marijafest BiH koji treću godinu zaredom organizira Centar za mlade Ivan Pavao II. u suradnji s Radio Marijom BiH.

Festival duhovne glazbe Marijafest zamišljen je kao mjesto na kojem će se okupiti glazbene skupine mladih koje će pjevati u čast Blaženoj Djevici Mariji, upoznati se s drugim glazbenim sastavima i nešto novo naučiti. Ove godine, festival će okupiti 15 glazbenih sastava iz Vrhbosanske i Mostarske biskupije koji će se predstaviti autorskim i već ranije izvedenim duhovnim pjesmama.

Festival započinje slavljenjem sv. Mise u kapelici sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. koju će predvoditi vlč. Boris Ljevak, povjerenik za mlade Banjolučke biskupije, nakon čega će uslijediti radionice za više od 200 izvođača festivala. Festival revijalnog karaktera započinje u 17 sati, dok će slušatelji Radija Marije Bosne i Hercegovine moći festival pratiti uživo u programu na frekvenciji 103,3 mHz. Ovom prilikom pozivamo Vas da nam budete dragi gosti festivala, te da zajedno doprinesemo promicanju stvaralaštva mladih i njegovanju suvremene duhovne glazbe.

Josip Milanović