Radionica u „Domu porodica“

IMG 1170 CopyU subotu 6. svibnja 2017. vršnjački edukatori projekta Mali putokazi u život, Ivana Jurkić i Deana Relatić posjetile su dječji dom Dom porodica Zenica gdje je održana edukativna i kreativna radionica za mlade. Radionici je nazočilo 15 djece različitih uzrasta.

Tijekom radionice, starija skupina je imala priliku pogledati kratkometražni film pod nazivom Moja priča koja govori o pet različitih priča koje se prepliću, odnosno o pet tinejdžera/ki koji se nalaze u različitim situacijama rizičnog ponašanja i pokušavaju na nekoliko načina dočarati i približiti težinu svoje situacije (nasilje u obitelji, alkoholizam i droga). Cilj je bio poručiti mladima da probleme ne treba rješavati bijegom na takav način te koliko je važno u teškim situacijama obratiti se prijateljima. Istovremeno, mlađa skupina djece se bavila kreativnim radom tijekom kojeg su mogli izraziti svoje talente.
Mali putokazi u život je projekt koji se realizira već 6 godina i koji ima za cilj socijalizaciju i edukaciju djece bez roditeljskog staranja kroz različita druženja i edukativne radionice, dok se projekt završava petodnevnim kampom na kojem sudjeluju djeca iz različitih dječjih domova bez roditeljskog staranja.

Putokazi

Ivana Jurkić