Uspješno održane radionice za roditelje i učenike u Fojnici

Radionica GojeviciU sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, u utorak i srijedu, 9. i 10. svibnja uspješno su održane radionice za roditelje i učenike osmog razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Gojevićima, te područnom odjeljenju u Fojnici.

Nakon uspješno održane prve radionice na kojoj se s učenicima osmog razreda razgovaralo o važnosti slobodnog vremena, u utorak i srijedu vršnjački edukatori Antonio Topalović i Ante Kelavić učenicima su predstavili temu Ovisnosti uopće i ovisnosti o internetu, gdje su kroz zanimljive vježbe, kviz predstavili problem ovisnosti uopće, ali i moderne ovisnosti o internetu o kojoj se danas ne priča toliko.

Tijekom radionice učenici su imali priliku definirati što je to ovisnost, razgovarati o tome u kojoj fazi se javlja ovisnost, koliko su mladi danas podložni utjecaju ovisnosti, te koji je to sadržaj na kojem najduže vremena provode na računalu. Kroz razgovor, zaključili su da je ovisnost opasna, te da oni svojim primjerom i stečenim znanjem na radionicama, mogu mijenjati svijest kod svojih vršnjaka i u neformalnom razgovoru poticati svoje prijatelje na zdravije odrastanje.

Radionica Fojnica Usporedo s radionicom za učenike, uspješno je održana i radionica za roditelje učenika koji sudjeluju u projektu, na kojoj je Josip Milanović, koordinator projekta nazočnim roditeljima predstavio ideju nastajanja projekta, te važnost istog. Roditeljima je predstavljen i petodnevni ljetni kamp na kojem će učenici bez mobitela i interneta kroz igre, zabavu, edukativni sadržaj raditi na boljem uspostavljanju socijalnog kontakta sa svojim vršnjacima. 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje se Upravi škole Ivan Goran Kovačić u Gojevićima- Fojnica na otvorenosti za suradnju.

Josip Milanović