Radionica u sklopu projekta INSIDE! predstavljena učenicima KŠC-a u Sarajevu

Inside SarajevoU sklopu projekta INSIDE! u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Josip za učenike gimnazije u srijedu, 10. svibnja održana je još jedna radionica koju je vodio vršnjački edukator Strahinja Savić. Na samome početku radionice, nazočne učenike pozdravila je Gorana Lovrić, koordinatorica projekta koja je predstavila projekt koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Bosni i Hercegovini. Kroz zanimljivu i kreativnu radionicu, Strahinja Savić s učenicima je razgovarao na temu reciklaže i njene važnosti, te ponovnom korištenju napuštenih prostora.

U sklopu projekta, mladima je predstavljen i ljetni kamp, tj. razmjena iskustva i znanja koji će se održati u Sarajevu te okupiti mlade iz Bosne i Hercegovine, Italije i Albanije. Mladi su na kraju zaključili da je ovaj projekt jako značajan, zato što nudi konkretna rješenja kako iskoristiti napušteni prostor, te su se dogovorili da će u budućnosti zajedno raditi na kreiranju strategije iskorištavanja napuštenih prostorija, te stavljanje u funkciju istih.

Projekt INSIDE! nudi priliku mladima da se kroz radionice upoznaju s temama kao što su interkulturalni dijalog, zapošljavanje mladih, reciklaža, ponovno iskorištavanje napuštenih prostora, životna sredina te aktivno građanstvo. Osnovni cilj projekta je stvoriti posebne vještine kod mladih pri pronalasku i stvaranju prilika za posao, promovirati aktivizam kod mladih, razmjena međunarodnih iskustava te povećati osjećaj odgovornosti prema okolišu kod mladih u zajednicama odakle dolaze. Projekt INSIDE! tijekom dvije godine trajanja projekta okupit će mlade iz Bosne i Hercegovine, Albanije, a projekt je podržan od strane Europske Unije kroz program Erasmus+.

Gorana Lovrić