IUVENES FRUCTUS: Primjena mehanizacije u suvremenom voćarstvu

mehanizacija1

U subotu 13. travnja, u Kornici je održano novo predavanje u sklopu projekta Iuvenes Fructus. Predavač Jozo Miletić polaznicima je predstavio povijesni pregled razvoja mehanizacije, te njenu primjenu u suvremenom voćarstvu. I ovo predavanje dopunjeno je kratkim video prikazima, kroz koje su polaznici mogli bolje shvatiti rad strojeva s kojima nemaju prilike raditi.

mehanizacija3Nakon ručka, program je nastavljen praktičnim dijelom edukacije. Ovoga puta, prezentiran je rad poljoprivrednih strojeva i način njihovog održavanja, nakon čega su i polaznici sami podmazali strojeve i okušali se u vožnji traktora pod nadzorom predavača. 

mehanizacija2Sunčano vrijeme omogućilo je i posjet farmi u Kornici, pa je iskustvo prve vožnje traktora dopunjeno i prvim jahanjem konja. Program ove edukacije završen je šetnjom i osvježenjem u prostorijama Hrvatskog kulturnog sportskog društva Kornica. Drago nam je da su i ovoga puta polaznici nazočili u punom broju te se nadamo da će tako biti i sljedeće subote kada se družimo s polaznicima iz Brčkog i Domaljevca.

Monika Malbašić