Učenici iz Vidovica u posjeti Centru za mlade Ivan Pavao II.

Vidovice MarijaProtekla dva dana prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. posjetili su učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Vidovica u pratnji nastavnog osoblja Ružice Mikić, Amele Maloparić, Jelene Rošić, Nade Župarić i Marijane Marković.

Dvodnevna ekskurzija učenika Osnovne škole iz Vidovica obogaćena je i predavanjem za učenike na temu Ovisnost o internetu koju su u utorak, 16. svibnja za 49 učenika uspješno održali Marija Puljić i Josip Milanović, djelatnici Centra za mlade Ivan Pavao II. 

Tijekom jednosatne radionice, djelatnici Centra s učenicima su razgovarali o sve češćem problemu ovisnosti interneta koja se javlja kod mladih njihove dobi, te koje su mjere opreza koje mogu spriječiti ovu pojavu. Učenici su kroz interaktivni razgovor s voditeljima složili da internet uz mnoge prednosti skriva i opasnosti, posebno za djecu i mlade bilo da je riječ o neprimjerenom sadržaju, kriminalnim osobama koje pokušavaju uspostaviti osobni kontakt s djecom i iskoristiti njihovu nezrelost i naivnost.

Josip Vidovice