Održan pripremni sastanak voditelja grupa mladih za međunarodni ljetni Erasmus+ program u Austriji

Klagenfurt SastanakTijekom 19. i 20. svibnja Klagenfurt je bio domaćin susreta voditelja skupina mladih koji će sudjelovati na međunarodnom ljetnom programu u Tanzenbergu (Austrija) od 25. lipnja do 5. srpnja. Ovaj desetodnevni program, gdje je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. partner projekta iz Bosne i Hercegovine, okupit će preko 60 mladih iz 7 zemalja.

Osim sudionika iz Bosne i Hercegovine, na programu će sudjelovati mladi iz Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Iniciativ Angola, kao nositelj projekta, posebnu pozornost posvećuje sudjelovanju mladih iz naše zemlje, koja će s deset sudionika, biti najbrojnija skupina mladih na ovom programu. Baš kao i prošle godine, voditelj skupine mladih iz Bosne i Hercegovine će biti Alen Gudalo u ime regionalnog Ureda za mlade koji se nalazi u sklopu Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku. Upravo će mladi iz ovog dijela Bosne i Hercegovine predstavljati Centar za mlade na ovom programu čiji je ovogodišnji naziv i moto Coexist.

Posebno je značajno napomenuti da će Centar, u skladu s nazivom i idejom programa, biti predstavljen sa šarolikom grupom mladih srednjoškolaca, koji će tijekom boravka u Austriji predstaviti vjersku i kulturološku raznolikost naše zemlje. U narednim tjednima odabrani mladi će pripremiti bogat program za ovo desetodnevno putovanje na kojem će upoznati i razmijeniti iskustva sa svojim vršnjacima iz ostalih zemalja koje će obogatiti ovaj veliki susret.

Alen Gudalo