Sve je spremno za 46. Dan mladih u Komušini.

Cover za facebook profilVeć 46. godinu za redom posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu održava se Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji okupi nekoliko tisuća mladih u Gospinom svetištu u Komušini- Kondžilo. Ovogodišnji Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji će se održati pod geslom Velika mi djela učini svesilni (Lk 1, 49) započinje sutra, u petak 26. svibnja kada će više od 150 mladih sudjelovati na sv. Misi koju će predvoditi Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup a koju će animirati zbor mladih Spes iz Žepča. Nakon sv. Mise i ručka, mladi iz više od 10 župa Vrhbosanske nadbiskupije koji sudjeluju u pretprogramu Dana mladih imat će priliku poslušati svjedočanstva ljudi kroz radionicu Žive biblioteke.

Svoje radosne, potresene, zanimljive, tužne, motivirajuće i ohrabrujuće priče sigurno će ostati dugo urezane u sjećanje svih mladih koji će nakon priča na zanimljiv i kreativan način riješiti zadatak svake knjige. Pretprogram u petak završava klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom koji će animirati bend Udruge katoličkih studenata Emaus iz Sarajeva.

U subotu, 27. Svibnja nakon pokorničkog bogoslužja i procesije, mladi će u procesiji nositi sliku Gospe Komušanske prema brdo Kondžilo na kojem će biti upriličeno Euharistijsko slavlje koje će animirati bend Studentskog katoličkog centra iz Splita (SKAC_St), dok će popodnevi program nakon ručka osim Skac benda izvesti i članovi Hrvatskog nadzemlja iz Splita koji su pripremiti jednosatni program ispunjen smiješnim i komičnim, ali i poučnim životnim i biblijskim situacijama.

Svim mladima koji na Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije dolaze sutra i prekosutra podsjećamo da ponesu toplu odjeću i obuću, kišobrane u slučaju kiše, te im želimo sretan put, obilje Božjeg blagoslova s iskrenom nadamo da ćemo se zajedničkim snagama obogatiti se na 46. Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije. 

Vidimo se!

Josip Milanović