Zenica: Uspješno završene radionice za učenike Srednje škole u KŠC-u u Zenici

Klik ZenicaU ponedjeljak, 29. svibnja, održana je treća radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje za osnovnoškolce Katoličkog školskog centra Sveti Pavao u Zenici.

Na radionici koju je održala vršnjačka edukatorica Valentina Gluvić, učenici su se prisjetili okvirno svega onoga što su radili i obrađivali na prve dvije radionice ovoga projekta. Učenici su podijelili svoja iskustva o „plodovima“ ovih radionica i o tome kako ih je njihov sadržaj i tematika motivirao da razmisle o provođenju svog slobodnog i njegovoj organizaciji, koliko internet generalno, s posebnim naglaskom na danas sve veći broj društvenih mreža krade njihovo vrijeme, a da toga ponekad nisu ni svjesni.

Tijekom radionice učenici su se osvrnuli i na mogući angažman sudionika u raznim sekcijama i aktivnostima u školi i gradu, te kako oni samo mogu biti pokretači i realizatori nekih novih ideja i aktivnosti, shodno vlastitim interesima. Na tu tematiku odigrana je i igrica pantomime, a pored toga radionica je upotpunjena s nekoliko zabavnih igrica koje su učinili radionicu malo opuštenijom u odnosu na prethodne dvije. Na kraju radnice s učenicima se razgovaralo o sljedećoj aktivnosti u sklopu ovoga projekta-Offline kampu na kojem će i KŠC Zenica imati svoje predstavnike i sudionike.

Valentina Gluvić