WORLD VISION PARTNER PROJEKTA “IUVENES FRUCTUS”

juvenes fruct5usprojektiNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) i World Vision ostvarili su suradnju kroz projekt Iuvenes Fructus. Riječ je o projektu koji je NCM pokrenuo ove godine u suradnji s firmom Zorg In iz Kornice, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom gosp. Petra Luše i Srednjom strukovnom školom iz Orašja. Projekt Iuvenes Fructus ima za cilj educirati mlade od 18 do 35 godina, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi, točnije voćarstvu kako bi stekli potrebno znanje i dobili start up poticaj za pokretanje vlastite poslovne ideje.

Organizacija World Vision partner je u projektu na način da će nakon jednogodišnje edukacije osigurati 5 start up poticaja za najbolje polaznike edukacije koji će pokrenuti vlastiti posao u svojoj lokalnoj zajednici. S tim u vezi, predstavnik World Visiona gospodin Almir Zulić i gosp. Jock Noble, ekonomski savjetnik, posjetili su u utorak, 30.05.2017. selo Kornicu i razgovarali s gospodinom Petrom Lušom o projektu i kapacitetima koje ovo obiteljsko gospodarstvo nudi. U srijedu je delegacija World Visiona posjetila prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i održala sastanak s ravnateljem NCM-a dr. Šimom Maršićem gdje su razgovarali o projektima koje realiziraju ove dvije organizacije.
Zahvaljujemo se World Visionu, njihovim djelatnicima i radujemo se suradnji koja je na korist mladima i njihovom boljem i sigurnijem životu u Bosni i Hercegovini.