Održan sastanak djelatnika Caritasa BiH, Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i NCM „Ivan Pavao II.“

z caritasU četvrtak, 1. lipnja 2017., u prostorijama NCM Ivan Pavao II. održan je sastanak na kojem su sudjelovali djelatnik Caritasa BiH Zlatko Malić i djelatnica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Irma Araranković i djelatnici NCM-a Renata Vrdoljak, Josip Milanović i Ivana Klačar. Tema sastanka je bila realizacija projekta Razvoj župnih Caritasa koji implementira Caritas BiH i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i Škole volonterizma koji realizira NCM Ivan Pavao II..

Cilj sastanka je bio razmijeniti informacije o tijeku projekata koji Caritas BiH, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i NCM realiziraju u 20 župa naše nadbiskupije, ojačati suradnju i dogovoriti naredne korake za realizaciju radionica koje će se raditi u župama. Caritas BiH i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije će razvijati strukturu i raditi na procesu osnivanja župnih Caritasa, a NCM će s mladima kroz radionicu Škole volonterizma raditi radne akcije koje su u duhu projekta župnih Caritasa. 

Oba projekta podržana su od strane CATHOLIC RELIEF SERVICES (CRS) i ovom prigodom zahvaljujemo se na potpori i suradnji.

Ivana Klačar