Uspješno završene radionice u Osnovnoj školi Gromiljak

18987548 10213330659130185 356014565 oDruga i treća radionica projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, s temama Ovisnosti i Individualni razvoj održane su u OŠ Gromiljak u petak, 2. lipnja 2017. god. Radionice su bile usmjerene na prevenciju ovisnosti, identifikaciji i načinima borbe protiv svih pojavnih vrsta.

Poseban fokus usmjeren je na ovisnost o internetu, koja je uz alkohol i droge klasificirana kao ovisnost od strane Svjetske zdravstvene organizacije, a koja sve češće pogađa mlade. U trećoj i posljednjoj radionici ovog projekta, zajedno s vršnjačkim edukatoricama Valentinom Gluvić i Katarina Troglić sudionici su radili na vlastitom razvoju i stvaranju bolje slike o sebi, svojim manama i vrlinama, a sve s ciljem osnaživanja mladih koji, ako (pre)poznaju svoje mogućnosti, neće doći u napast da se okrenu nekoj od stvari ili supstanci koje izazivaju ovisnost.

Radionice su bile ispunjene igrom i zabavnim, neformalnim učenjem, a na kraju je predstavljen i Offline kamp u organizaciji Centra, koji će se održati od 5. do 9. srpnja i na kojem imaju priliku sudjelovati svi mladi koji su bili aktivni na radionicama projekta Klik za zdravlje.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo srdačnom osoblju škole na otvorenosti za suradnju i prepoznavanju potencijala kako ovog projekta.

Katarina Trogrlić