Volonterska akcija u sklopu projekta “Koračajmo zajedno”

volonteri kz 1 1U četvrtak, 8. lipnja 2017. godine, vršnjački edukatori međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, u suradnji s Regionalnim uredom Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i učenicima Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku, realizirali su radnu volontersku akciju. Razlog akcije bila je pomoć  višečlanoj mladoj obitelji u naselju Didaci, na prostoru općine Travnik, koja živi u materijalno oskudnim uvjetima.

volonteri kz 1 5

Podijeljeni u skupine, volonteri su radili na nekoliko zadataka: čišćenje i uređenje unutarnjeg prostora, obnavljanje boje na prozorima i vratima te uređenje dvorišta. Osim radnog dijela, imali su priliku provesti vrijeme s četvero djece ovog mladog bračnog para. Iako žive u trošnoj kući i u materijalnoj oskudici, djeca su svojom otvorenošću, komunikativnošću i gostoprimstvom pružila važnu poruku volonterima: čovjeka ne čini ono što on posjeduje, nego ono što on uistinu jest. Ovi mali učitelji velikih lekcija o ljudskosti, uvelike su olakšali i uljepšali rad unijevši u njega dječju razigranost, duhovitost i iskrenost. U znak zahvalnosti za gostporimstvo, volonteri su također uručili mladoj obitelji paket osnovnih životnih namirnica, te slatkiše i igračke za djecu.

volonteri kz 1 4

Ovom radnom akcijom, međureligijski projekt Koračajmo zajedno još jednom je potvrdio da u svojoj srži njeguje angažman mladih na polju unaprjeđenja suživota i kvaliteta životne sredine, kroz konkretne primjere koji imaju za cilj promovirati i važnost volonterskog djelovanja u lokalnoj zajednici.

M.P.