Pripreme za Offline kamp u punom jeku

9. Prevencija ovisnosti kod mladih 2Problem ovisnosti sve je veći problem mladih ne samo u svijetu, nego i u Bosni i Hercegovini. Upravo zbog toga četvrtu godinu zaredom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno je realizirao projekt Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje u devet bh. osnovnih i srednjih škola.

Projekt na kojem je sudjelovalo 250 učenika, te 130 roditelja kroz tri radionice za učenike i radionicom za roditelje imali su priliku upoznati se s problemima i opasnostima kojima su svakodnevno izloženi, ali i način kako raditi na prevenciji istih. Tijekom akademske (školske) 2016. / 2017. godine uspješno je realizirano 40 radionica na teme Slobodno vrijeme, Općenito o ovisnostima, Ovisnost o internetu koje su vodili vršnjački edukatori projekta, te radionice za roditelje koju je vodio Josip Milanović, projekt koordinator koji je roditeljima predstavio ideju projekta, način realizacije i ljetni Offline kamp.

Offline prosle godine 1Prošlogodišnji Offline kamp

Nakon uspješno održanih radionica u devet osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, projekt će završiti u srpnju petodnevnim Offline kampom na kojem će mladi bez mobitela i računala uživati u bogatom i sadržajnom kampu ispunjenom zabavnim, kreativnim, edukativnim i sportskim programom pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta. Petodnevni ljetni kamp započet će 5. srpnja i održat će se u župi sv. Ane u Radunicama, kod Žepča, te će okupiti 50-ak mladih koji su sudjelovali na projektu, koji će kroz program kampa imati priliku upoznati svoje vršnjake, te zajedno s njima kreirati što bolji i kvalitetniji program za što uspješniju prevenciju ovisnosti generacijama koje dolaze. 

Centar za mlade Ivan Pavao II. ovom prigodom zahvaljuje se svim osnovnim i srednjim školama na otvorenosti i suradnji, kao i svim roditeljima na prilici i želji za sudjelovanjem u projektu, te poziva sve mlade koji su sudjelovali na projektu, a nisu se prijavili za ljetni Offline kamp da prijavni obrazac mogu preuzeti ovdje, te ga poslati do 20. lipnja na mail: josip.ncm@gmail.com ili se javiti putem telefona +387 33 766 225. Kontakt osoba: Josip Milanović.

Offline prosle godine 2Igrice na prošlogodišnjem Offline kampu

Josip Milanović