Poziv mladima za sudjelovanje na ljetnom ekumenskom kampu “Friedensgrund BiH”

FG1Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već desetu godinu organizira ekumenski kamp za mlade pod nazivom Friedensgrund BiH, što znači temelj mira. Ove godine kamp će se održati u župi sv. Ane u Radunicama (općina Žepče), od 27. srpnja do 4. kolovoza. Ovaj kamp ima za cilj nadići predrasude kroz educiranje mladih katolika i pravoslavaca o utjecaju stigmi i predrasuda na zajednički život, ali i na osobni rast i razvoj.

U osmodnevnom programu mladi će imati priliku duhovno se obnoviti, ali i razvijati radne navike, talente i sposobnosti, upoznati različitosti i sličnosti između pravoslavlja i katoličanstva, te posjetiti sakralne objekte i obitelji iz lokalne zajednice.
Glavni cilj kampa jeste duhovnost i molitva. Molitve koje pripremaju mladi i slavlje euharistije odnosno liturgije, naglašavaju: Isus Krist je temelj na kojem živimo, razlog našeg upoznavanja i zbližavanja.
Što Friedensgrund nudi:
– molitva u duhua Taize-a kojom započinje i završava dan;
– sudjelovanje na katoličkoj euharistiji i pravoslavnoj liturgiji;
– razgovor s katoličkim i pravoslavnim svećenikom i imamom;
– duhovnua obnova i molitva oko križa;
– radne akcija od nekoliko sati kojima se želi pomoći ljudima u potrebi, potaknuti mlade na odgovoran odnos prema bližnjima i volonterski rad;
– kreativni zadaci koji potiču razvoj kreativnosti kod mladih,
– sudjelovanje u različitim zabavnim igrama i izletu;
– posjet obiteljima na terenu (katoličkim i pravoslavnim);

Prijave su otvorene do 17.07.2017. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 25 godina. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila ncm.koracajmozajedno@gmail.com. Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje. Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi.

Više informacija također možete dobiti putem e-maila: ncm.koracajmozajedno@gmail.com i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osobe Nadežda Mojsilović i Marija Puljić