Sve je spremno za prvi ovogodišnji ljetni kamp

Kamp Radunice 1U tekućoj akademskoj godini, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. realizirao je veliki broj aktivnosti na učenike osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine, koje su imale za cilj mladima pružiti priliku i prostor za dodatnu edukaciju, usavršavanje i razvijanje vještina. Kao završnu fazu projektnih aktivnosti tijekom tekuće školske godine, Centar za mlade Ivan Pavao II. organizira ljetne kampove u sklopu nekoliko najznačajnijih projekata.

Početkom ljeta, veliki broj mladih koji su tijekom godine bili aktivni na raznim projektima Centra za mlade Ivan Pavao II., svoj ljetni raspust započinju s vršnjacima iz mnogih župa Vrhbosanske nadbiskupije kampirajući u šatorima, te sudjelujući na programu koji Centar za mlade priprema kroz razne ljetne kampove koji se svake dvije godine održavaju na drugoj lokaciji. Nakon uspješno realiziranih kampova u župi Snježne Gospe u Deževicama, domaćin naredne dvije godine, bit će župa sv. Ane u Radunicama kao mjesto susreta za mlade koji će kroz bogat i sadržajan program obogatiti svoj osobni rast i razvoj.

Kamp Radunice 2Nakon pripreme i čišćenja terena oko župne crkve u Radunicama i postavljanjem šatora, sutra, 5. srpnja službeno će biti otvorena ovogodišnja sezona kampova koji će se zahvaljujući podršci donatora za mlade realizirati djelatnici, volonteri i animatori Centra za mlade Ivan Pavao II.

Prvi ovogodišnji ljetni kamp u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. bit će kamp u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, pod nazivom Offline kamp, koji se realizira uz financijsku podršku World Vision – a.

Nakon tri radionice za učenike na kojim je sudjelovalo 220 učenika osnovnih i srednjih škola, te jedne radionice za 150 roditelja u devet osnovnih i srednjih škola na području cijele Bosne i Hercegovine, projekt Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, završava petodnevnim Offline kampom koji će okupiti mlade iz Kiseljaka, Sarajeva, Travnika, Prozora i Zenice. Od 5. do 9. srpnja 40 mladih će sudjelovati na edukativnim, kreativnim radionicama, igrama u kojima će pokazati svoj natjecateljski i sportski duh. Osim bogatog programa, mladi će sigurno Offline kamp, pamtiti i po iskustvu spavanja u šatorima, te vremenu koje su proveli sa svojim vršnjacima bez mobilnih uređaja koje ne mogu koristiti na ovom kampu, ali i kamperskoj vatri, roštilju, izletu, molitvama i sl.

Vršnjački edukatori koji će raditi na ovogodišnjem Offline kampu željno očekuju sudionike trećeg po redu kampa obećavajući odličan program, prostor, ali i pozitivnu energiju koja će vladati na petodnevnom bezsignalnom druženju.

Josip Milanović