Drugi dan Offline kampa ispunjen smijehom i zabavom

Jelena OfflineSkupina mladih iz Kiseljaka, Sarajeva, Travnika, Zenice i Prozora koji su jučer stigli u župu sv. Ane u Radunicama kako bi sudjelovali na trećem Offline kampu koji se održava u sklopu projekta Prevencije ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje uspješno su završili i drugi dan kampa pod geslom Pet dana bez signala!

Program drugog dana kampa započeo je jutarnjom molitvom, nakon čega su sudionici kroz radionicu Upoznajmo i preventirajmo ovisnosti još jednom saznali zanimljivosti o alkoholu, internetu, drogi, utjecaju obitelji na prevenciju ovisnosti te utjecaju škole na prevenciju ovisnosti. Nakon edukativne radionice uslijedio je Milijunaš s kampa – igra kroz koju su predstavnici skupina imali zadatak biti najbrži u odgovoru na pitanja o ovisnostima o kojima su slušali.

Drugi dan OfflineNakon edukativnog dijela, drugi dan kampa obogatila je i prva kreativna radionicu gdje su sudionici izrađivali svoje zastave te osmišljavali imena svojih malih skupina: Neustrašivi brkovi, Ruska djeca, Teletabisi, Franka i cvjetno društvo, te skupinu Raja iz kraja.

Offline predstavljanje radovaOsim navedenih radionica, sudionici na Offline kampu koji se održava u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a uz podršku World Vision-a, imali su priliku obogatiti se i znanjem o skautima, načinu paljenja logorske vatre, vezanju čvora te o osnovnim stvarima potrebnim za preživljavanje u prirodi.

Franka OfflinePosebnost drugog dana kampa bila je i igrica Izazov na kojoj su sudionici trebali ispuniti 26 zadataka u određenom vremenskom roku kako bi pobijedili voditelje kampa, koje su na samom početku igre izazvali na dvoboj. Drugi dan Offline kampa završen je evaulacijom i večernjom molitvom kroz koju su se sudionici zahvalili Gospodinu za protekli dan, za nove prijatelje s kojima su dijelili tegobe. Zahvalni Gospodinu za blagoslov koji je udijelio svakome od nas, sudionici prvog ljetnog kampa uspješno su završili drugi dan kampa obogaćeni novim znanjima, vještinama i iskustvima.

Offline molitvaJosip Milanović