Sudionici Offline kampa pokazali spremnost i otvorenost

Kreativna radionicaUz zvuke himne Offline kampa, te jutarnje zrake sunca, s osmijehom na licu mladi iz nekoliko osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koji sudjeluju na ljetnom kampu započeli su svoj treći dan bez mobitela i interneta.

Nakon doručka, svoje opće znanje obogatili su teorijskim i praktičnim znanjem o pružanju prve pomoći, nakon čega su odmah pristupili izradi kreativnog materijala, te tako napravili ogrlice od časopisa, narukvice od vune, razglednice s prvog ovogodišnjeg ljetnog kampa u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i još mnogo toga.

Radionica OfflineOffline kamp koji se ove godine održava pod geslom Pet dana bez signala, mladima osim prilike da su susretnu sa svojim vršnjacima, nauče nešto nove i rade na socijalizaciji, imaju priliku i ozbiljno pristupiti u obavljanju bilo kojih zadataka za što bolju realizaciju kampa. Pa tako podijeljeni u skupine vode računa o čistoći kampa, pranju posuđa koje koriste, zajedničkim prostorijama.

Ni jako sunce u popodnevnim satima nije smetalo mladima iz Kiseljaka, Sarajeva, Travnika, Zenice i Prozora da pokažu svoj timski rad, te uspješno završe igrice i svojoj skupini osiguraju najbolju poziciju. Zahvaljujući detektivskim sposobnostima, timskom radu, uzajamnoj podršci, sportskom talentu, ali i brzini te sreći, pobjedu na Raly igrici odnijeli su Neustrašivi brkovi koji su odlučili svoju nagradu podijeliti sa svojim vršnjacima čime su još jednom pokazali otvorenost, spremnost na zajedničko jačanje, umrežavanje za bolje sutra. 

Smijeh Valentina OfflineVečernji dio programa bio je rezerviran za gledanje filma koji jasno opisuje put jedne mlade osobe koja zbog utjecaja okoline i društva prebrzo ulazi u svijet odraslih, te se prepušta raznim porocima zbog čijeg uživanja gubi svoje najmilije, povjerenje svoje obitelji. Treći dan uz zaključen je kratkom evaluacijom, te zajedničkom molitvom, nakon čega su sudionici otišli odmarati, kako bi napunili baterije za sutrašnji izlet i još jednu offline avanturu ispunjenu bogatim programom i sadržajem čiju je realizaciju podržao World Vision, ali i Općina Žepče kojom se ovom prilikom i zahvaljujemo. 

Film OfflineJosip Milanović