Uspješno završen treći Offline kamp

Zajednicka slikaTreći Offline kamp u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. na kojem je sudjelovalo 50 mladih iz Sarajeva, Kiseljaka, Prozora, Travnika, Zenice i Radunica uspješno je završen sv. misom u nedjelju, 9. srpnja.

Nakon petodnevnog druženja i rada na edukativnim, kreativnim, zabavnim radionicama, izletu, sportskim i natjecateljskim igrama, posljednji dan kamp obilježen je iskrenim zagrljajima, ali i suzama sudionika uz obećanje da je ovo samo početak novog prijateljstva koje će dugo trajati. Program posljednjeg dana kampa koji se održava u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje uz podršku World Vision-a započeo je jutarnjom moliltvom na kojoj su se sudionici zahvalili Gospodinu na prilici da budu dio ovog značajnog projekta kroz koji su mnogo toga naučili, vidjeli, upoznali te svoj život obogatili novim prijateljima i iskustvom. Nakon jutarnje molitve, doručka i čišćenja prostora kampa, uslijedila je zajednička evaluacija sudionika na kojoj su svi podijelili svoje utiske i iskustva s kampa te naglasili važnost postojanja Centra za mlade Ivan Pavao II. koji radi na osnaživanju mladih i nudi programe za njihov što uspješniji rast i razvoj kao individua.

Evaluacija kampOffline kamp čiju je realizaciju podržala i općina Žepče uspješno je završen Euharistijskim slavljem u župi sv. Ane koje je predvodio domaćin župe, vlč. Ilija Orkić uz koncelebraciju prof. dr. Šime Maršića, ravnatelja Centra. Za vrijeme sv. mise, svoje utiske, iskustva i emocije sa župljanima podijelilo je i nekoliko sudionika kampa koji se istaknuli kako ih je ovaj program obogatio, otvorio im nove horizonte, obećavši da se vide za godinu dana na istom mjestu. Na kraju sv. mise, prof. Maršić zahvalio se mladima na otvorenosti te ih pozvao da ono najljepše s kampa ponesu sa sobom kući.

Sv. MisaPregršt radionica, zabavni sadržaj, visoke temperature, ali i iznenadna kiša nisu utjecali na raspoloženje sudionika što potvrđuju i suze sudionika na rastanku s naglaskom da je ovo početak zajedničke suradnje i umrežavanja u borbi protiv ovisnosti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. još jednom zahvaljuje svim osnovnim i srednjim školama na suradnji u protekloj akademskoj godini, roditeljima na povjerenju, mladima na sudjelovanju na radionicama i kampu, te domaćinu župe sv. Ane, vlč. Iliji Orkiću, općini Žepče te World Vision-u na pomoći u što uspješnijoj realizaciji ljetnih kampova.

Tim Offline kampaJosip Milanović