Molitva i zabava četvrtog dana “Friedensgrund” kampa

P1190700 CopyČetvrti dan kampa, 30. srpnja, u župi sv. Ane u Radunicama, dan je započeo jutarnjim promišljanjem o Isusu Kristu. Mlade je u promišljanje uveo vlč. Šimo Maršić, potaknuvši ih da sami razmisle o tomu tko je Krist za njih, a potom u svojim skupinama razgovaraju i podijele iskustva o mjestu koje On zauzima u njihovim životima.

P1190723 CopyU 11 sati svi sudionici su nazočili svetom misnom slavlju u crkvi sv. Ane, tijekom kojeg su animirali pjevanje. Sv. misu je predvodio župnik vlč. Ilija Orkić, u koncelebraciji vlč. Šime Maršića koji je izrekao prikladnu propovijed. Po završetku propovijedi, predstavnici svih skupina podijelili su s okupljenim vjernicima svoje iskustvo vjere. Poslijepodnevne sate obilježili su trenutci zabave provedeni na bazenu u Žepču.

P1190743 Copy U večernjim satima, sudionici su imali priliku razgovarati s vlč. Šimom Maršićem i jerejem Mladenom Drobnjakom, upraviteljem Pravoslavnog centra za mlade u Istočnom Sarajevu. Mnoštvom pitanja o specifičnostima katoličanstva i pravoslavlja, te ulozi svećenika/sveštenika u životu zajednice vjernika, mladi su pokazali zainteresiranost za međusobno upoznavanje i prihvaćanje različitosti kao onoga što ih obogaćuje.

M.P.