UPOZNAJMO RAZLIČITOSTI DA BISMO IH POŠTOVALI

IMG 20170731 1620271 CopyNa ljetnom kampu Friedensgrund u Radunicama, šesti dan kampa, 31. srpnja 2017., bio je bogat i sadržajan. Dan je kao i svaki prethodni počeo molitvom u duhu Taize-a, a po završetku doručka, uslijedila je podjela zadataka za sve kampere. Jedna skupina je dobila zadatak urediti prostor pri crkvi u Novom Šeheru, dok je druga skupina nastavila uređivati kuću bake Zorke. Ostatak sudionika je proveo vrijeme u kampu, kako bi uredili crkveni prostor u kome se nalazi kamp.

U poslijepodnevnim satima, kamp je posjetio dirigent srpskog pjevačkog društva Sloga iz Sarajeva, Stefan Mojsilović, koji je svim sudionicima predstavio početke crkvene glazbe te značajne ličnosti koje su doprinijele njenom razvoju. Osim toga, svi sudionici su mogli slušati pojanje koje je karakteristično za pravoslavlje.
P1190883 CopyVečernji program je bio posebno zanimljiv za sve kampere, jer su u posjet došli mladi teolozi islamskih nauka Alija Gušić i Ahmed Tabaković. Oni su sudionicima kampa predstavili osnove Islamske religije te sve ono što jedan vjernik musliman treba da činiti tijekom života. Također, su mladi imali priliku postaviti pitanja gostima o svemu onome što su željeli znati o Islamu, te na taj način više upoznati još jednu od većinskih vjera u Bosni i Hercegovini.

P1190814 Copy