Djela, ne riječi!

fg66 CopyDa se međusobno uvažavanje i poštovanje svake osobe, osobito one na rubu društva, najbolje iskazuju konkretnim djelima ljubavi, a ne grandioznim riječima, dokazao je šesti dan ekumenskog kampa Friedensgrund.

Sudionici, podijeljeni u tri skupine, nastavili su neumorno raditi na nekoliko radnih akcija. Kuća bake Zorke, čije uređenje je trajalo od drugog dana kampa, konačno je poprimila novu svježinu s novouređenim vratima, obnovljenim prozorima i bojom zidova. Istovremeno, druga skupina je s istim ciljem krenula u posjet još jednoj kući u Radunicama, kako bi i tamo donijela osvježenje. Ovim pothvatima, predviđene radne akcije u selu u Radunicama privedene su svom kraju, a vidljivi plodovi rada bili su rezultat spremnosti mladih da u proteklim danima izađu iz sigurnosti i u dobnosti kampa, ali i svojih navika. Kako bi i prostor kampa ostao uredan i ugodan za boravak, dio sudionika je aktivno radio na čišćenju šatora i crkvenog dvorišta.
fg7 CopyUmorni od rada, u popodnevnim satima sudionici su zasluženo uživali u zabavi koju su donijele Olimpijske igre koje su bile i savršena borba s dnevnom visokom temperaturom. Večernje sate proveli uz zajednički ples te duženje oko logorske vatre. Kruna danu ispunjenom vrijednim radom, ali i zabavom, bila je zahvalna molitva u duhu Taize-a.

P1190964 Copy

M.P.