Mladi graditelji mira u Albaniji – go4peace kamp

g4p1U razdoblju od 12.-20.08., u Skadru, u Albaniji, se održava mirovni ljetni kamp go4peace za mlade iz 11 europskih zemalja. U duhu mira i zajedništva, te pod motom gradimo mostove, mladi će kroz različite radionice i aktivnosti zabavno-edukativnog karaktera, imati priliku upoznati druge kulture, te zajedničkim snagama raditi na izgradnji mira.

Prvi dan je započeo predstavljanjem organizacijskog tima kojeg čine mladi iz Albanije, te pozdravnim govorom prijatelja Centra za mlade Ivan Pavao II., te ujedno i voditelja projekta go4peace, vlč. Meinolfa Wackera iz Kamena. Prilikom svog pozdrava, vlč. Wacker je napomenuo kako je prvi dan ovog kampa započeo pod motom Ne odustajte, te da smisao ovog gesla trebamo tražiti najprije u malim stvarima, kao i u zajedništvu s drugima. Tom prilikom se vlč. Wacker prisjetio samih početaka zajedničke izgradnje mira davne 1995. godine, u Sarajevu.

g4p2

Na kraju je poručio svim sudionicima da tijekom ovih 10 dana kampa otvore svoje srce, te da sve ono lijepo zadrže u njemu, kako bi ih ovaj kamp podsjećao na važnost konstantnog stvaranja mira.

Minja Todorović