Upis u Malu školu sporta Kalimero u tijeku!

MALA SKOLA SPORTAS otvaranjem novih prostorija u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. sportsko-rekreativne aktivnosti su dobile značajnu ulogu u radu s mladima. Jedna od tih novih aktivnosti je Mala škola sporta Kalimero koja poziva sve zainteresirane djevojčice i dječake od 6 do 12 godina s područja grada Sarajeva da se prijave u novu sezonu Male škola sporta Kalimero.

Osnovna svrha Male škole sporta je unaprjeđenje zdravlja svakog pojedinog djeteta koja su svakodnevno izložena stresu i lošem utjecaju okoline, prekomjernim gledanjem televizije i korištenju interneta, te smanjenim aktivnim kretanjem koje je od nezamjenjivog značaja za njihovo pravilno i zdravo odrastanje. Kao posljedica svega toga, kod djece se javljaju različiti poremećaji, deformiteti, pretilost i oboljenja u kasnijoj fazi života.

Mala škola sporta Kalimero će i ove godine tijekom treninga koji će se održavati utorkom i petkom u trajanju od sat vremena djeci ponuditi bogat i sadržajan program kao što su prirodni oblici kretanja (hodanje, trčanje, skakanje, penjanje), osnovna tehnika korektivne i sportske gimnastike, razne igre, borilački sportovi, sportovi s loptom (nogomet, košarka, rukomet, odbojka).

Zainteresirani se mogu prijaviti na kontakt telefon: +387 61 900 730 ili putem e-maila: mariotucakovic@hotmail.com. Treninge vodi magistar sporta i tjelesnog odgoja Mario Tucaković, a Mala škola sporta započinje 2. listopada.