Zaziv Duha Svetoga za akademsku 2017./2018.

Emaus Zaziv duhaU nedjelju 8. listopada, u crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru slavljena je sveta misa i zaziv Duha Svetoga povodom početka akademske 2017./2018. godine u organizaciji Udruge katoličkih studenata Emaus.

U prigodnoj propovijedi don Oliver Jurišić, župnik župe sv. Josipa na Marijin Dvoru koji je predvodio misno slavlje pozvao je sve studente da svojim pozitivnim primjerima i dobrim djelima slijede Isusa Krista.

Jer kada je čovjek sve više pokvaren prema drugima, onda od sebe oduzima sve ono dobro što mu je Bog dao. Oduzima plemenitost, dobrotu, darežljivost, osjećaj ljubavi, osjećaj prema istini, prema miru. Zato nas Isus svojim primjerom stalno podsjeća da činimo dobro, jer onaj koji je zao sam od sebe će oduzeti sve, naglasivši da za takvu osobu svatko od nas treba moliti.

Na kraju sv. mise nazočne studente u ime Udruge katoličkih studenata Emaus pozdravio je Stipica Lešić, student Katoličkog bogoslovnog fakulteta koji je predstavio aktivnosti Udruge, te studente pozvao na prigodno druženje. Sveto misno slavljenje sviranjem i pjevanjem uveličali su članovi zbora Emaus.

Josip Milanović