Novo vodstvo Udruge katoličkih studenata Emaus

Novo vodstvo UdrugeIzborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge katoličkih studenata Emaus održana je 15. listopada u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Susret studenata započeo je u kapelici sv. Ivana Pavla II. u zgradi Centra za mlade svetom misom koju je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade Ivan Pavao II. dok je bogoslužje animirao bend mladih Emaus.

U svojoj prigodnoj propovijedi ravnatelj Centra istaknuo je važnost našeg odziva na Božji poziv te koliko je važno shvatiti da smo svi pred Bogom jednaki, bez obzira kakvu ulogu imamo u životu. Nakon misnog slavlja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uslijedila je izborna skupština na kojoj je okupilo 20-ak studenata. Na početku programa nazočne je pozdravio ravnatelj Centra, prof. dr. Šimo Marić koji je zahvalio članovima Upravnog odbora na realizaciji svih projekata i aktivnosti u protekloj godini, te ostalo nazočne članove pozvao da se uključe u rad i djelovanje Udruge. Potom se nazočnim obratio predsjednik Udruge katoličkih studenata Emaus, Ante Kelavić koji je svim nazočnim predstavio sve aktivnosti i događaje koje je Udruga realizirala u suradnji s Centrom za mlade Ivan Pavao II. u protekloj akademskoj godini.

Poslije predstavljanja predloženih kandidata za novo vodstvo Udruge, uslijedilo je glasovanje na kojem je s najvećim brojem glasova za novu predsjednicu Udruge katoličkih studenata Emaus izabrana Deana Relatić, dok je mjesto potpredsjednice pripalo Ivani Jurkić. Funkciju tajnika u narednoj akademskoj godini obavljat će Katarina Alilović, dok je za blagajnicu izabrana Žaklina Brnadić. U tekućoj akademskoj godini podršku u realizaciji projekata i aktivnosti članovima Udruge katolič će pružiti i bogoslov, student završne godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, Stipica Lešić koji je na jednogodišnjoj praksi u Nadbiskupijskog centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Prije svega sam zahvalna Bogu, a onda i svim članovima Udruge katoličkih studenata Emaus na prilici i povjerenju koje su mi ukazali. Biti predsjednik jedne Udruge je velika odgovornost i sigurno će biti izazovno u narednoj godini. Ono što već sada mogu obećati jeste da ću se truditi zajedno sa svojim kolegama osmisliti što bolji i kvalitetniji program za mlade studente katolike iz Bosne i Hercegovine– na kraju kazala je novoizabrana predsjednika Udruge, Deana Relatić.

Ovom prilikom pozivamo sve studente katolike grada Sarajeva da se pridruže aktivnostima Udruge katoličkih studenata Emaus.

Josip Milanović