Započela druga godina ekološkog projekta “Inside!”

Inside 2kProjekt Inisde!, financiran od strane Europske unije – program Erasmus+, počeo je u listopadu 2016. godine i ima za cilj promociju socijalne uključenosti mladih u 3 zemlje: Italiji, Albaniji i Bosni i Hercegovini.

Osnovne aktivnosti u prvoj godini projekta su bile podizanje svijesti mladih o 3R (Reuse, Reduce and Recycle) i 6 radionica u školama koje su uključile više od 100 školaraca i studenata. Osim toga, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu je održana razmjena mladih iz Italije, Albanije i Bosne i Hercegovine, koja je trajala 10 dana. Teme razmjene su bile 3R, zaštita okoliša i ekološka osjetljivost. Mladi su također bili uključeni u praktične aktivnosti te su obnovili park „Mojmilo“ koji je sad čist i dostupan lokalnoj zajednici.
Druga godina projekta je počela u nedjelju, 26. studenog, kada su mladi sudjelovali na drugoj kampanji koja je imala za cilj podizanje svijesti o zaštiti okoliša i zelene ekonomije, a koja je održana u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.. U sklopu kampanje, prikazan je film Home, čija tematika je bila mehanizam života našeg planeta i potreba da ga se zaštiti od zagađenja i ekoloških problema.
Tri nove akcije u ovoj projektnoj godini će biti održane također u NCM Ivan Pavao II. u razdoblju koje slijedi, a sadržavat će mnoštvo “ekoloških” iznenađenja.

Andrea Bimbi