Raspjevani i rasplesani mladi proslavili međunarodni dan volontera

Sportske aktivnosti KopirajTradicionalno i ove godine, 5. prosinca, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Zavodom za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Stadlerovim dječjim domom Egipat proslavio je Međunarodni dan volontera.

Da je volonterski angažman svakodnevna prilika zahvaljujući kojoj možemo mijenjati sebe ali i stvarati, kreirati bolju i uspješniju lokalnu zajednicu, te da oni koji najmanje imaju, zapravo najviše daju potvrdila je proslava Međunarodnog dana volontera koja je okupila u sportskoj dvorani Renovabis okupila 25 djece i 30 volontera koji su uživali u dvosatnom programu.

Pozdravne rijeci KopirajProgram proslave započeo je pozdravnim riječima Josipa Milanovića, djelatnika Centra za mlade koji je svim volonterima čestitao njihov dan, te ih podsjetio kako je biti volonter odgovoran posao, ali i velika čast. U svom govoru podsjetio je mališane da se ljepota rada s mladima, s osobama u potrebi ali i u raznim humanitarnim akcijama krije u volonterskoj ljubavi i želji za pomaganjem. Također ih je pozvao da jednog dana i oni kroz svoj volonterski angažman budu pozitivan primjer svoje lokalne zajednice.

Nakon pozdravnih riječi uslijedile su sportske aktivnosti u kojima su volonteri i mališani odmjerili sportske snage u košarci i odbojci. Susret je nastavljen glazbenim kvizom te plesnom oko stolica. Radost, smijeh odzvanjali su sportskom dvoranom. Najveće iznenađenje za djecu uslijedilo je na samom odlasku kada su im uručeni prigodni paketići kao znak zahvalnosti ali i uspomenu na zajedničku proslavu Međunarodnog dana volontera.

Ples oko stolica KopirajProgram proslave Međunarodnog dana volontera u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. okupio je veliki broj volontera koji su još jednom potvrdili kako Bosna i Hercegovina još uvijek mlade na koje možemo računati, stoga je veliko zadovoljstvo i ohrabrenje vidjeti mnoštvo volontera okupljenih oko jednog cilja, ne tražeći ništa zauzvrat kako poklanjaju dio sebe onima kojima je to potrebno.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje se svim volonterima, ali i Upravi Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, te Stadlerovom dječjem domu Egipat na suradnji i zajedničkoj proslavi Međunarodnog dana volontera.

Volonteri Kopiraj Josip Milanović