EMAUS: PREGRŠT AKTIVNOSTI U DOŠAŠĆU

Emaus 1U ponedjeljak, 5. prosinca 2017. godine druženje UKS Emaus obogatilo je desetak članova Marijanske vinkovske mladeži iz Livna. Na početku druženja sve prisutne je pozdravila podpredsjednica Ivana Jurkić koja je ukratko mlade iz Livna upoznala s radom UKS Emaus, nakon čega je riječ preuzela članica upravnog odbora Katarina Alilović. Kao članica ove Udruge te kao volonterka Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II. iz vlastitog iskustva je prisutnima prenosila znanje o volontiranju. Također je upoznala prisutne o akciji Volontirati je IN! koja je trenutno u realizaciji. Potom je predavanje nastavila s. M. Blanka Jeličić, članica Marijanske vinkovske mladeži koja je također govorila o smislu volontiranja te o nastanku Marijanske vinkovske mladeži. Naime, ova mladež je nastala iz ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Laboure, a njeno poslanje se najjviše ogleda u pomoći osobama s posebnim potrebama.

Emaus sv.nikolaVeć sutradan, povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, 6. prosinca, Udruga katoličkih studenata Emaus posjetila je Stadlerov dječji dom Egipat u Sarajevu. Na početku programa kojeg su članovi osmislili, mališane je pozdravila predsjednica UKS Emaus Deana Relatić. Sadržaj programa bio je ispunjen raznim igricama i plesovima u kojima su uživali kako mališani i članovi Udruge, tako i sestre odgajateljice.
Kroz ples i igru, moglo se čuti puno smijeha i zabave u dječijem domu. Nakon ovih aktivnosti, članovi su mališanima podjelili paketiće. No, ni tu nije bio kraja druženju. Upravni odbor UKS Emaus je sa sestrama odgajateljicama također dogovorio sudjelovanje i djece u programu Božićne duhovne obnove U susret Božiću koja će se održati 18. prosinca u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Druženje je završeno zajedničkom večerom u Stadlerovom domu.
U adventskom razdoblju koje slijedi, UKS Emaus će organizirati akciju prikupljanja namirnica za materijalno ugrožene obitelji na prostoru općine Novi Grad, u sklopu projekta Volontirati je IN 16. prosinca. Već u ponedjeljak, 18. prosinca, Udruga će upriličiti i božićnu duhovnu obnovu za studente i mlade Grada Sarajeva, koju će predvoditi don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu.

UKS Emaus