Koračajmo zajedno: Održana radionica u O.Š. Ivana fra Frane Jukića u Sivši

Sivsa radionica14. prosinca 2017. godine održana je  edukativna radionica pod nazivom “Stereotipi i predrasude”,  u osnovnoj školi  Ivana fra Frane  Jukića  u Sivši. Ova radionica je realizirana  uokviru projekta Koračajmo zajedno koji realizuje NCM Ivan Pavao II. u saradnji sa Pravoslavnim Centrom za mlade Mitropolije Dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski i mladima iz Islamske zajednice.

Radionici je prisustvovalo oko 20 djece, učenika 9. razreda, spomenute škole. Na samom početku, učenike je pozdravila Ivana Klačar, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a zatim su  vršnjački edukatori Ahmed Tabaković, Amina Čolaković i Anđela Paleksić predstavili rad Centra za mlade i aktivnosti na projektu Koračajmo zajedno. U nastavku, zajedno s mladima edukatori su održali radionicu tijekom koje su kroz slikoviti prikaz i priču, definirali stereotipe i predrasude te pokazali mladima da nije strašno imati stereotipe, ali da ih trebaju biti svjesni i raditi na njihovom prevazilaženju.

U nastavku donosimo iskustvo održavanja radionice vršnjačke edukatorice Anđele Paleksić:

Svoje dosadašnje iskustvo sudjelovanja na projektu Koračajmo zajedno upotpunila sam i prvom radionicom koju sam zajedno s prijateljima održala u Sivši. Neprocjenjiv je osjećaj kada znate da ste kod mladih ljudi probudili svijest o boljem suživotu. Brojni odgovori na pitanja koja su mladi postavljali i savjeti koje smo im nastojali dali, izmamili su osmjehe na lica. Zato, koračam prema naprijed, i upravo radeći na izgrađivanju mladih ljudi, zapravo izgrađujem sebe.