Biblijska večer za mlade- Naučimo čitati Bibliju!

Biblijska vecerRazmatranje Božje riječi sastoji se od nekoliko dijelova. Prvi je čitanje, u kojem se svatko od nazočnih zaustavlja na riječi ili rečenici koja ga se najviše dojmila. Nakon ovoga slijedi meditacija gdje prebiremo, poput Blažene Djevice Marije, u srcu ono što nam se dojmilo. Potom slijedi molitva – komunikacija s Bogom, koja može biti u različitim oblicima.

Zadnji dio razmatranja Božje riječi jest kontemplacija. U ovom dijelu se služimo svojom maštom. Kontemplacija je putovanje, putovanje u mjesto i vrijeme u okvir događaja kojeg razmatramo. Razum i razmišljanje ostavljamo po strani. Služimo se spoznajom srca, uživljavamo se u događaj, sudjelujemo, upijamo Isusovo ponašanje. Biti s Isusom u društvu – to je cilj razmatranja Božje riječi. U razmatranju Božje riječi ne trebamo očekivati čudesna prosvjetljenja. Učimo se Boga tražiti, Boga slušati u šutnji!

U srijedu, 10. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u kapelici, s početkom u 19,30 sati bit će upriličena Biblijska večer za mlade.
Svi ste dobrodošli!