Umoran si i treba ti odmor?

Zabrinuti maliDanas si posebno ljut? Nervozan jer nisi položio ispit, uradio nešto što si zacrtao ili jednostavno tražiš smisao u mnogim stvarima i nikako ga ne pronalaziš? Umoran si od učenja, umoran si od ljudi i ne znaš gdje pronaći smisao, izvor energije, izvor duhovnosti? Treba ti nešto, netko tko će te u potpunosti razumjeti, a ne znaš gdje je ni tko je to?

Možda mi znamo. Postoji mjesto i vrijeme koje ti može dati odgovore na mnoga pitanja. Jer, u nemiru kojim smo svi danas okruženi, ne postoji ništa poput tišina u kapelici ili crkvi, mirisa tamjana i sjaja pokaznice koji vam pomažu shvatiti istinu o onome što se događa u klanjanju. Izvanjski mir koji osjećamo u klanjanju (tišina i spokoj) zahvaća dublje nego što smo toga svjesni. On vodi do nutarnjeg mira koji zahvaća i druga područja našeg života. To ne znači da će sve u našem životu biti savršeno i bez patnje, ali imati Kristov mir znači imati pouzdanje da nas životne oluje ne mogu potopiti.

Vrijeme koje provedemo u klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom povezuje nas s čitavim svijetom- na kraju krajeva, mi to isto vrijeme provodim s Onim koji je stvorio sve te stvari. I što više vremena provedete slaveći Boga, ostat će vam manje vremena da mislite na svoje problema i vidjet ćete potrebe drugih u vašem životu ali i svijetu u kojem živimo.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi studenti da u četvrtak, 18. siječnja nam se pridružite na pobožnost klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 19 sati.

Josip Milanović